DN1, DN2 şi DN7, care leagă Capitala de Ungaria şi Moldova, sunt cele mai periculoase drumuri din România

Informatii si dezvaluiri din lumea auto. Noutati despre rivalii Audi si nu numai.
Avatar utilizator
tataieee
Administrator
Mesaje: 286
Membru din: 22 Apr 2016, 23:00
Localitate: Giurgiu - Mihailesti
Masina: Audi A3 2.0 TDI 2006 8P BMM - 175cp
Contact:

DN1, DN2 şi DN7, care leagă Capitala de Ungaria şi Moldova, sunt cele mai periculoase drumuri din România

Mesajde tataieee » 08 Dec 2016, 20:43

Imagine

România este în continuare pe primul loc într-un top al celor mai multe decese cauzate de accidentele rutiere, cu 95 de persoane la fiecare milion de locuitori , în condiţiile în care media Uniunii Europene este de 51 de decese. Potrivit unor date furnizate de Ministerul Transporturilor, cele mai multe accidente mortale din România au loc pe 3 drumuri naţionale intens utilizate.

Deloc surprinzător, pe primul loc este DN1, care are o lungime de 643 de kilometri şi face legătura între Bucureşti şi graniţa cu Ungaria prin Valea Prahovei, tronsonul Comarnic - Braşov fiind unul dintre cele mai aglomerate din ţară.

Pe locul doi în top se situează DN7, care leagă Bucureştiul de Vama Nădlac prin Valea Oltului. De altfel, Valea Oltului este şi zona cea mai predispusă la accidente din cauza alunecărilor de teren şi a inundaţiilor. Podiumul este completat de DN2, care are o lungime de 450 de kilometri şi leagă Bucureştiul de Siret, fiind practic cea mai bună legătură dintre Capitală şi Moldova.

Astfel, pe podium nu există niciuna dintre autostrăzile din România, una dintre explicaţii fiind că aceste drumuri rapide există în special în zone de câmpie cu o vizibilitate superioară comparativ cu drumurile naţionale care traversează munţii şi care în unele cazuri au o singură bandă de mers pe sens. În plus, lungimrea autostrăzilor este destul de mică comparativ cu cea a drumurilor naţionale din acest top.

Totuşi, în acest an au avut loc mai multe accidente în lanţ pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, cauzate în special de neadaptarea vitezei şi nepăstrarea unei distanţe necorespunzătoare în condiţii de ceaţă densă.

Autorităţile îşi propun ca numărul de decese din accidentele rutiere să scadă cu o treime, de la 1.818 în 2014 la 1.188 în 2020. În acest sens, există deja o serie de propuneri legate de Codul Rutier, care vizează necesitatea absolvirii clasei a X-a pentru obţinerea permisului de conducere.

Via News.ro
IT - http://clubtech.ro
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com

Înapoi la “Stiri auto generale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori