Anulare clapeta admisie Audi A4 B8

Discutii/tutoriale legate de Audi A4 / S4 / RS4
Avatar utilizator
tataieee
Administrator
Mesaje: 286
Membru din: 22 Apr 2016, 23:00
Localitate: Giurgiu - Mihailesti
Masina: Audi A3 2.0 TDI 2006 8P BMM - 175cp
Contact:

Anulare clapeta admisie Audi A4 B8

Mesajde tataieee » 21 Feb 2017, 20:02

Imagine

Managementul de regenerare al filtrului de particule poate lucra normal daca toate componentele motorului functioneaza corect. La modelul Audi A4 B8 2.0TDi cand clapeta de admisie sau turbionare (intake manifold swirl flap) este defecta, dpf-ul nu mai poate intra in regenerare singur si nici fortat din tester. Daca nu este inlocuita la timp si masina continua sa mearga in trafic cu martor avarie motor aprins in bord, atunci filtrul de particule ajunge la colmatare completa. Pe bord va apare si martorul filtrului de particule cu mesaj de inlocuire.

Pozitia clapetei de admisie este ajustata printr-un mecanism electric sau vacum aflat sub controlul sistemului de management al motorului. Clapeta este inchisa la ralanti, creând turbulenta suplimentara in admisie. Pe masura ce creste turatia motorului, clapeta este treptat deschisa pana la aproximativ 2.000 rpm, ea este paralela cu fluxul de aer si nu prezinta practic nici o rezisteta. Scopul ei este de a asigura ca aerul care intra in cilindrul este suficient de turbionat pentru un amestec optim de combustibil-aer chiar si la turatii reduse ale motorului. Acest lucru ajuta la reducerea emisiilor toxice si poate imbunatati, de asemenea, puterea si cuplu la turatii joase.

Costul foarte ridicat pentru inlocuirea ii face pe multi posesori de Audi sa aleaga varianta cu anulare swirl flap din sistemul de management al motorului (ecu).

Înregistrare / Logare
IT - http://clubtech.ro
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com

Avatar utilizator
mariacrai
Membru
Mesaje: 8
Membru din: 12 Iun 2017, 11:38
Masina: Volkswagen Polo

Re: Anulare clapeta admisie Audi A4 B8

Mesajde mariacrai » 27 Iun 2017, 16:01

Multumim pentru informatii. Foarte utile.


Înapoi la “A4 / S4 / RS4”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator